Vikingetiden

Vikingetiden

På denne rute, vil du opleve, hvordan og hvor vikingerne levede i Aarhus. Aarhus blev oprindeligt grundlagt af vikingerne, men dengang hed byen Aros. At vikingerne grundlagde Aarhus gør, at byen er en af de ældste i Danmark. På turen vil du komme forbi centrum af Aros og opleve de højdeforskelle der er i Aarhus og årsagen til dem, vil på ruten blive beskrevet. Aarhus har haft mange udgravninger og en af dem kan ses under Nordea, når banken har åben.  Du vil også opleve den mest befærdede gade i hele byen under 1800-tallet og komme forbi smedens hus fra vikingetiden. Du vil også se den formentlig ældste overgang over åen, som var en central del af vikingetiden.

Gå ikke glip af denne tur, hvor du får mulighed for at lære mere om vikingetiden, deres dagligdag og levemåde. Du vil også opleve de mest markante steder under vikingetiden.

Der er forskellige måder, turen kan tages på.

Ønsker du at anvende QR-koder og/eller GPS-koordinater, så tryk her og print filen.

Ønsker du at gå turen uden QR-koder, så vælg mellem en kort udgave af teksterne eller en lang udgave og derefter print filen.

Vikingetiden kort udgave

Vikingetiden lang udgave

Via følgende link kan du læse om de forskellige poster:

Tag turen – Læs om hver post her!

Fotograf: Doron HaahrVil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)