Kunst og Symboler

Kunst og Symboler

Kom med på en tur rundt i de århusianske gader og oplev, hvad Aarhus centrum har at byde på af kunst, symboler og gavlmalerier. Fantasien vil få frit løb til selv at fortolke noget af kunsten, mens andet kunst vil have en mere konkret historie. Bl.a. kan du læse om Kong Christian den 10. og hvordan han gik fra at være upopulær til landsfader eller få historien om Atomkraft nej-tak skiltet og se det på gavlen. Du vil også få lov til at opleve, det vel nok mest kendte gavlmaleri i Aarhus, nemlig Mågekysset. På turen vil du opleve Danmarks længste kirke og komme forbi statuen af Alle Tiders Aahusianer fra 2005 og ham som indførte festugen. Du vil også komme forbi et sted, hvor det er muligt at se, hvilke spil, som vikingerne gerne brugte tiden på.

Gå ikke glip af den kulturelle tur rundt i gaderne, hvor din fantasi vil blive sat på prøve og du vil få mulighed for at opleve noget af det lidt mere skjulte kunst, symboler og gavlmalerier, som Aarhus gemmer på.

Der er forskellige måder, turen kan tages på.

Ønsker du at anvende QR-koder og/eller GPS-koordinater, så tryk her og print filen.

Ønsker du at gå turen uden QR-koder, så vælg mellem en kort udgave af teksterne eller en lang udgave og derefter print filen.

Kunst og Symboler kort udgave

Kunst og Symboler lang udgave

Via følgende link kan du læse om de forskellige poster:

Tag turen

Fotograf: Doron HaahrVil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)