Besættelsen

Besættelsen

Kom med på en tur rundt i Aarhus centrum, hvor du kan opleve de mest markante steder under besættelsen. Du vil bl.a. på turen opleve forskellige steder, hvor modstandsfolk er blevet henrettet og steder, hvor stikkere er dømt til døden. Desuden vil du blive guidet rundt til nogle af de steder i Aarhus, hvor de største eksplosioner har fundet sted og høre om, hvor voldsomme ødelæggelser eksplosionerne forårsagede. På turen vil du komme forbi det sted, hvor Gestapo havde deres hovedkontor i Aarhus under besættelsen og du vil se der, hvor de tyske officerer holdte til. Undervejs på turen vil du få indblik i, hvordan de danske modstandsfolk forsøgte at besværliggøre det for tyskerne samt hvilke konsekvenser det havde for nogle af modstandsfolkene.

Gå ikke glip af denne historiske tur rundt i de århusianske gader, hvor du vil få mulighed for at opleve besættelsen helt tæt på og mindes de forfædre, som kæmpede for friheden.

Der er forskellige måder, turen kan tages på.

Ønsker du at anvende QR-koder og/eller GPS-koordinater, så tryk her og print filen.

Ønsker du at gå turen uden QR-koder, så vælg mellem en kort udgave af teksterne eller en lang udgave og derefter print filen.

Besættelsen kort udgave

Besættelsen lang udgave

Via følgende link kan du læse om de forskellige poster:

Tag turen – Læs om hver post her!

Fotograf: Doron HaahrVil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)