Nyheder

Orientering i frihedskæmpernes fodspor

Orientering i frihedskæmpernes fodspor

Så er der kommet ny pressemeddelelse til vores næste arrangement.

PRESSEMEDDELELSE
Orientering i frihedskæmpernes fodspor
Lørdag den 3. marts kl. 11-14 på Lille Torv indbyder Kend Aarhus til en historisk motionstur, hvor man kan blive klogere på besættelsestiden i Aarhus. Med filmen om Hvidstengruppen, er der sat nyt lys på den mørke besættelsestid og de danske frihedskæmpere.
Lørdag den 3. marts er der mulighed for at opleve de mest markante steder under besættelsen i Aarhus, når motionstilbuddet Kend Aarhus tager hul på forårssæsonen.
Den første af i alt fire events har særligt fokus på besættelsestiden, og på turen rundt i den indre by vil deltagerne få indblik i, hvordan de danske modstandsfolk tog kampen op mod tyskerne, og hvilke skæbnesvangre konsekvenser det havde for nogle af dem.
Ruten fører både til mindesmærker for faldne frihedskæmpere og til markante steder, der blev lagt i ruiner under voldsomme eksplosioner. Den går også til Besættelsesmuseet, hvor Gestapo havde sit hovedkontor, og hvor man kan få mere at vide om de heroiske modstandsfolk, der ofrede deres liv. Her kan man også høre om kendte århusianere, der på fjendens side var med til at sende dem i døden, blandt andre storstikkeren Grethe Bartram og massemorderen Kaj Henning Bothildsen Nielsen.
Bag aktiviteterne står de to århusianske orienteringsklubber OK Pan og Aarhus 1900 Orientering, som i samarbejde med historiker Doron Haahr har udviklet temature, der viser vej til spændende steder i byen.
Deltagerne udstyres med et kort over byen, som viser vej til de historiske lokaliteter vedlagt en lille beskrivelse. Det er også muligt at finde vej til stederne helt uden kort og i stedet begive sig ud på en slags skattejagt eller geocaching, hvis man har en gps. Har man en smartphone, kan man endvidere hente historien om stederne frem ved at scanne de tilhørende QR-koder.
Kend Aarhus, der er et motionstilbud tilsat oplevelser, blev introduceret i efteråret 2011 og viste sig med det samme at falde i århusianernes smag. Allerede på åbningsdagen blev der udleveret 3000 kort til interesserede byvandrere og løbere. Både børn og voksne kan være med, og man bestemmer selv tempoet.
Det er gratis at deltage.

Mødested er Lille Torv, hvor der i tidsrummet kl. 11-14 er kortudlevering og instruktion. Blandt deltagerne trækkes lod om den nyligt udkomne bog ”Den aarhusianske massemorder”, skrevet af Besættelsesmuseets leder, museumsinspektør Søren Tange Rasmussen og redaktør Jens Kaiser.

Kend Aarhus holder i alt fire events i løbet af foråret.
De øvrige finder sted: 31. marts, 21. april og 5. maj, alle med udgangspunkt fra Lille Torv kl. 11-14.

Med venlig hilsen Aarhus 1900 Orientering og OK Pan

  • Tweet
  • Pin It0


Om skribenten

Add a Comment

Du skal logged ind for at kunne skrive en kommentar.