Nyheder


Lær fodboldjargon, og spil som en professionel

Hvis du vil lære fodboldjargon, skal du først lære reglerne. Lær om offside, frispark, målmanden og straffesparksfeltet. Så vil du kunne spille fodbold som en professionel. Når du har et godt kendskab til fodboldbegreber, kan du tale om dem med dine holdkammerater. Du vil nu forstå betydningen af offsidepositioner og hvordan man scorer mål i en kamp. Du kan endda se en video om fodbold og lære om de forskellige udtryk, der bruges i spillet.

Offsidepositionen i fodbold

Offsideposition betyder i fodboldjargon, at en spiller befinder sig på modstanderens banehalvdel, men ikke på det angribende holds banehalvdel du kan finde flere oplysninger her. F.eks. anses en blå angriber ikke for at være offside, hvis han er længere væk fra modstandernes mållinje end den næstsidste modstander. På samme måde anses målmanden for at være offside, men er ikke den sidste modstander. En offsideposition kan også opstå ved et direkte frispark eller ved en indirekte bold kastet af en modstander.

Frispark

I fodbold tildeles et frispark af holdet, når en modstander begår en forseelse. Der er flere måder, hvorpå et hold kan få et frislag. Et hold kan tildeles et frispark, hvis de har begået en fejl på en spiller, eller hvis en modstander har begået en fejl på dem. Fodbolddommeren kan dog tildele et frispark i enhver situation, hvor et hold begår en forseelse.

Målmand

Målmanden er en vigtig spiller på et fodboldhold. Han er ansvarlig for at aflevere bolden til spillerne på holdet og kan blive bedt om at stoppe farligt spil. Der bruges forskellige udtryk i fodbold for at beskrive ham, herunder "anden pisker", "udbrud", "målspark", "fejl", "indirekte spark", "farligt spil", "fordeling", "tackling" og "forstyrrelse af målmanden".

Straffeområde i fodbold

Straffeområdet er området foran målet. Den kaldes også 18-yard boksen. Dette område er rektangulært og er 16,5 meter på hver side af målet. For at score et mål skal målmanden og modstanderholdet være i dette område for at kunne score et mål. En forseelse eller et spark betragtes som en forseelse, hvis den finder sted i dette område. Her er nogle regler, der kan hjælpe dig med at forstå straffesparksområdet:

Rødt kort

I fodboldjargon bruges udtrykket "rødt kort" til at beskrive en spiller, der bliver sendt ud af banen for forsætlig forseelse. I henhold til reglerne skal spilleren forlade banen og kan ikke udskiftes, før situationen er bragt i orden. Der kan også udstedes et rødt kort, hvis en spiller med vilje begik en forseelse mod en anden spiller eller lavede en gestus, der blev opfattet som stødende eller aggressiv. I visse situationer kan en spiller blive sendt af banen for at modtage to gule kort i træk.

Et tryk

One touch-fodbold er en spillestil, hvor spillerne spiller bolden fra en spiller til en anden med kun én berøring. En one-touch-passning er en simpel berøring, hvorefter en spiller spiller spiller bolden videre til en anden spiller ved hjælp af samme teknik. Det kaldes også nogle gange en one-touch-passning og bruges til at starte et kontraangreb. Målmænd og forsvarsspillere bruger ofte exitpasset. Uden for feltet er en anden betegnelse for en fodbold, der går uden for spillefeltet eller uden for spillefeltets grænse.

Udrejsepas

En udgangspasning er en aflevering, der foretages med den ene hånd for at skabe plads til en anden spiller. Den er også kendt som en one-touch-passning og udføres ofte med et hoppe eller en luftbevægelse. Det bruges oftest til at indtaste posten. Der findes flere andre typer udrejsepas. Nedenfor er nogle få eksempler. I denne artikel vil vi se på betydningen af de enkelte typer. Vi vil også se på den fodboldjargon, der bruges til at beskrive dem.

Halvleg

Fodboldfans ved måske ikke, hvad halvleg er, men det er en vigtig del af spillet. Der lægges en halvleg til hver halvleg for at tage højde for den tid, der går tabt på banen i løbet af kampen. Antallet af afbrydelser bestemmer, hvor meget tid der skal lægges til i slutningen af halvlegen. Her er opdelingen af tillægstiden. Kampen kan vare længere end den planlagte tid, hvis den ene eller den anden side ikke scorer et mål.


0


Om skribenten

Add a Comment

Du skal logged ind for at kunne skrive en kommentar.