Nyheder


Black Jack (anmeldelse af filmen)

Efter at forbryderbossen Kamenev truer hende, kalder casinoejer Bobby Stern den pensionerede US Marshal Jack Devlin (Dolph Lundgren) ind for at beskytte sin datter Casey. Men Devlin udvikler snart leukofobi efter at være blevet blændet af flashbang-granater, mens han beskyttede hende.

Instruktør Gianfranco Baldanello leverer en fremragende film med hævntema, der er langt mere interessant end den sædvanlige kliché. Faktisk er det nok hans bedste.

Historien

Black Jack er en genial, uautoriseret kirurg, der opkræver eksorbitante honorarer af rige klienter og tager sig gratis af de fattige. Han har en indadvendt personlighed og en mørk humor, men han kan være ret uhøflig over for sine patienter.

Han er også en af de få læger, der kan udføre operationer på egen hånd uden bedøvelse. Han er endda kendt for at gøre det, mens han er beruset.

Du må ikke dræbe: Når Jack bliver truet, nægter han som regel at dræbe angriberne. Han har ikke noget imod at såre dem eller få dem til at sove, men han bryder sig ikke om, når folk dør på ham.

Den eneste undtagelse fra denne regel er Dr. Kiriko, som nogle gange vil afslutte en patients lidelser for at redde hans liv, men han kan være temmelig ubehagelig over for Black Jack i andre tilfælde.

I sidste ende er han og Kiriko dog begge to gode læger, der gør deres bedste for at behandle deres patienter. De støder ofte sammen, men er nødt til at samarbejde for at redde livet på dem, der fortjener det.

Handlingen

Black Jack er en berømt, uautoriseret læge, der tager overdrevent høje honorarer. Han bor sammen med Pinoko (og Largo i tv-serien fra 2004) og udfører mirakuløse operationer på folk.

Hans ydre fremtoning skjuler en mørk og filosofisk kerne. Når hans patient henvender sig til ham, tager han sig tid til at høre deres historie og afgøre, om deres situation er hans honorar værd.

Han gør også undtagelser for patienter i desperate situationer, og han kan ændre mening, hvis historien viser sig at være falsk.

På trods af dette er Hazama ikke uden sine fejl. Han kan være stædig og endda selvdestruktiv til tider.

Han har et komplekst personligt kodeks, og hans holdning til Pinoko kan til tider være på grænsen til at være afvisende. Han elsker hende dog stadig som sin datter.

Karaktererne

Black Jack er en mand, der lever for at hjælpe andre, og han får sjældent nogen anerkendelse for sin indsats. Han ender som regel med at ofre sig selv for andres skyld, og nogle gange dør han endda for at redde en andens liv.

Hans udseende er kendetegnet ved lappeløsninger af ar, tofarvet hud og tydeligt sort og hvidt hår, der er tydeligt adskilt fra hinanden. På trods af hans mærkelige udseende finder de fleste kvinder ham tiltrækkende, og hans udseende synes at tiltrække mange mænd.

I sin barndom legede Black Jack og hans mor, Mio Hazama, på en strand, da de ved et uheld udløste en bombe, der efterlod dem i småstykker. Heldigvis for Mio overlevede hun mirakuløst, men desværre var det få øjeblikke før hendes død, da hun bad Black Jack om at tilgive sin far, Kagemitsu Hazama, som stak af med en ny kone.

På trods af sin fars handlinger har Black Jack stadig en dyb og kompliceret kærlighed til ham. Han har også et tæt forhold til sin adoptivdatter, Pinoko, som han mener er hans halvdatter fra faderens side, og som er yderst loyal over for ham.

Soundtrack

Soundtracket til Black Jack er ikke ringe og indeholder noget af den bedste musik i genren. Det er komponeret af Lionel Cohen (Mob Town, First We Take Brooklyn, Sex and the Future). En af albummets mere mindeværdige sange er den førnævnte Magic Wood (Miradoro) af Phil Galanty. Nummeret blev brugt som baggrund for en række af filmens mest bemærkelsesværdige øjeblikke, og dets riff på Troldmanden fra Oz blev snildt integreret i scoret.

Ud over det førnævnte Magic Wood er der flere andre auditive og visuelle bedrifter, som fortjener særlig omtale. For eksempel er Death Grips' nummer af samme navn et must for enhver ægte hiphop-fan, mens nummeret fra IMPULSS skal være på din radar på grund af dets blændende opvisning af digital magi. Det er ikke så underligt, at Blackjack toppede vores liste over de bedst klingende filmsoundtracks nogensinde!


0


Om skribenten

Add a Comment

Du skal logged ind for at kunne skrive en kommentar.