Grisebrønden

Ole Rømer på Rådhuset

Grisebrønden eller Ceres brønden blev skænket til Aarhus i 1941 af Ceres. Skulpturen er udarbejdet af Mogens Bøggild. Som en del af udtrykket rundt om Aarhus Rådhus blev Grisebrønden fredet i 1995.

Fotograf: Doron Haahr


 • Læs mere...

  Grisebrønden eller Ceres Brønden blev skænket til Aarhus i 1941 af Ceres. Skulpturen er udarbejdet af Mogens Bøggild.

  Den oprindelige skulptur er i granit, men på grund af hærværk blev den i 1992 flyttet til Landbrugets Rådgivningscenter i Skejby. Grisebrønden på Rådhuspladsen er i dag en kopi i bronze.

  Mogens Bøggild levede fra 1901-1987. Han var særlig optaget af dyr, og han blev kendt som en af de dygtigste kunstnere udi disciplinen dyrefremstillinger.

  Bøggild brugte hele ni år på at lave Grisebrønden, og han opholdt sig i flere måneder i en grisestald for at studere dyrene og deres bevægelser. Oprindeligt skulle der også have været en mand mellem grisene, da Bøggilds udgangspunkt var historien om den fortabte søn, der har brugt alle sine penge og nu vil spise sig mæt med ved grisenes trug.

  Da Bøggild var færdig med at modellere grisene, syntes han dog, at grisene fungerede bedst alene, og han undlod at lave et menneske.

  Som en del af udtrykket rundt om Aarhus Rådhus blev Grisebrønden fredet i 1995.